У Харкові вийшов новий епізод відеопроєкту про експонати історичного музею

У Харкові вийшов новий епізод відеопроєкту про експонати історичного музею

Відео
Укрінформ
Харківський історичний музей імені Сумцова запустив новий сезон відеопроєкту "Бачити більше", створений для популяризування експонатів закладу. Новий епізод присвячено першим телевізорам та історії телебачення у Харкові.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив завідувач наукового відділу музею Костянтин Дубін.

"Цей епізод змальовує епоху 50-60-х років, коли в українських домівках з'явилися перші телевізори як приймачі сигналу та перше телебачення як суспільний мовник. У Харкові група радіоаматорів створила першу телестудію у Держпромі, де їм вдалося звести антену для радіосигналів. Ролик про цю цікавинку нам допомогли зняти запрошені професіонали – відеооператор Олександр Поберайло та звукорежисер Валерій Бескорсий. Історичну частину підготувала старший науковий співробітник музею Юлія Стадник, а інформаційний супровід узяв на себе PR-менеджер музею Дмитро Кузубов", – зазначив Дубін.

Відеопроєкт "Бачити більше" з роликами тривалістю 3-5 хвилин започаткували у лютому цього року.

"Від початку року вже випущено відеоролики про відомі експонати музею – від англійського танка "Mark V" часів Першої світової війні, що встановлений просто неба біля музею, та середньовічного меча часів київських князів до гривні, з історією її використання спочатку як прикраси, а потім й платіжного засобу", – пояснив завідувач наукового відділу.

За його словами, тема грошей ще знайде своє продовження у ролику до 30-річчя Незалежності України, а до кінця року ролики про різні експонати музею виходитимуть щомісяця. Побачити повний формат можна у Фейсбуці та на YouTube-каналі музею, в Іnstagram та Telegram – скорочений варіант.

Читайте також: У Вінницькому краєзнавчому музеї показали зброю з прадавніх часів до сучасності

Діяльність у режимі онлайн, розповіла кореспонденту агентства заступник директора музею з наукової роботи Ольга Сошникова, – це вимушений, але ефективний спосіб залучення відвідувачів. Так, за цей рік кількість підписників на YouTube-каналі музею збільшилася вчетверо.

Як повідомляв Укрінформ, у фондах Харківського історичного музею ім. Сумцова – понад 200 тисяч експонатів, які ілюструють історію України та Харківщини зокрема від кам'яної доби до сьогоднішніх днів. Упродовж року музей відвідує понад 300 тисяч людей.

Фото: find-way.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-