На Львівщині у квітковому парку поблизу Свіржа – пік цвітіння лаванди

На Львівщині у квітковому парку поблизу Свіржа – пік цвітіння лаванди

Фото
Укрінформ
Розпочався пік цвітіння однієї з найбільших в Україні лавандових ділянок на новій туристичній локації Львівщини – у парку «Казкові поля» села Стрілки, за 25 км від Львова.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА, передає Укрінформ.

«Період квітування є коротким, зазвичай триває приблизно тижні – залежно від погодних умов. Окрім лаванди, тут зараз також масово цвітуть троянди та починають квітнути гортензії, період цвітіння яких – серпень», – йдеться у повідомлені.

За словами заступника керівника управління туризму та курортів Львівської ОДА Тараса Лозинського, «Казкові поля» ще задовго до свого відкриття в середині червня цього року викликали небувале зацікавлення у представників туристичного бізнесу регіону.

«Закликаємо усіх шанувальників мандрівок відвідати цю місцину, адже це єдиний час у році для найкращих «лавандових» світлин», – додав Лозинський.

Як зауважили в ОДА, «Казкові поля» – це парк, де відвідувачі можуть відпочити, насолодитися красою квітів, декоративних рослин, надихнутися рослинами та природними ландшафтами Львівського Опілля. Лавандове поле – одне з найбільших на Західній Україні.

На території «Казкових полів» розташовані місцини для прогулянок та фотосесій, тут висаджено 26 тисяч квіткових кущів понад 40 сортів та видів (лаванда, гортензія, троянда, вейгели, спіреї та ін.). Є кафе, дитячий майданчик, крамничка, садовий центр і розсадник, галявина для концертів, свят, корпоративів просто неба, туалети.

Читайте також: На Хмельниччині для туристів відкривають лавандову плантацію

Загальна територія для прогулянок – 10 га, де висаджені рослини у ґрунті, а також проводяться екскурсії на розсадник декоративних рослин, що займає ще декілька гектарів.

Поруч з парком розташовані Свірзький замок, П’ятничанська вежа, Парк скульптур 3020, ранчо «Скарбова гора», «Галицька сорока» і місто Бібрка.

Парк працює без вихідних.

Фото: Львівська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-