На Бакоті влаштують двотижневу мистецьку резиденцію

На Бакоті влаштують двотижневу мистецьку резиденцію

Укрінформ
На популярній туристичній локації Бакота Хмельницької області упродовж двох тижнів діятиме мистецька резиденція ім. В. Гагенмейстера, під час якої запланована експедиція гирлом Дністра.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляють організатори резиденції.  

«Резиденція триватиме 14 днів з 20.07 по 03.08 на Бакоті. В рамках резиденції планується експедиція гирлом Дністра. Протягом маршруту ми пройдемо через затоплені населені пункти із зупинками в напівзакинутих селах: екскурсії в закинутих помешканнях, спілкування з місцевими мешканцями, які ще пам’ятають своє життя до затоплення сіл та етапи переселення», – йдеться у повідомленні.

Друга частина проєкту передбачає створення у резиденції, що в селі Гораївка, культурного продукту на основі побаченого та почутого під час експедиції.

У межах мистецької резиденції планують створити аудіотреки та відеороботи, які будуть представлені на виставках в Кам’янці-Подільському, Хмельницькому, Старій Ушиці та на фестивалі Respulica 2021.

Читайте також: «Українська Атлантида»: на Бакоті з’явився туристичний центр

Заявки на участь у резиденції приймаються до 10 липня.

Організатори мистецької резиденції ім. В. Гагенмейстера – фестиваль Respublica та громадська організація «Територія». Резиденція реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Як повідомлялося, на Бакоті створюють хостел для туристів та мистецький простір.

Бакота – відома туристична локація, яку часто називають «українською Атлантидою». У 1981 році село затопили під час будівництва Дністровської ГЕС. Нині там гарні краєвиди, цілющі джерела та Бакотський скельний монастир, а також є розроблений туристичний маршрут «Легенди Пониззя: Бакота і Староушицька громада».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-