На Сумщині утворили 4 нові заповідні об’єкти

На Сумщині утворили 4 нові заповідні об’єкти

Укрінформ
На Сумщині утворили чотири нові об’єкти природно-заповідного фонду (ПЗФ) – два заказники та дві ботанічні пам’ятки природи.

Про це повідомила пресслужба Сумської ОДА, передає Укрінформ.

"Це ландшафтний заказник "Деревлянки" (площа 115,3 га) в Роменському районі, ботанічний заказник "Гутко-Ожинка" (площа 42,8 га) і ботанічна пам’ятка природи "Рудня" (площа 15,0 га) на території Середино-Будської міської територіальної громади, а також ботанічна пам’ятка природи "Дуб козака Салова" (площа 0,01 га) в Роменському районі", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що всі вказані об’єкти мають особливу природоохоронну, наукову, рекреаційну, естетичну, освітньо-виховну та пізнавальну цінність. Надання їм заповідного статусу сприятиме охороні й збереженню природних ландшафтів, генофонду рослинного і тваринного світу.

Рішення про створення нових зазначених об’єктів ПЗФ ухвалили днями на 6-й сесії Сумської обласної ради.

Читайте також: У Чорнобильському заповіднику відкриваються велосипедний і водні маршрути

Водночас, як поінформував департамент захисту довкілля та енергетики ОДА, одна ботанічна пам’ятка – "Віковий дуб" у смт Ямпіль – втратила заповідний статус через загибель під час стихійного лиха.

Станом на 01.03.2021 р. ПЗФ Сумської області налічував 297 об'єктів загальною площею майже 179 тис. га, що становить 7,5% від площі області.

Фото: sm.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-