У кожному третьому закладі відпочинку виявлені санітарні порушення – Держпродспоживслужба

У кожному третьому закладі відпочинку виявлені санітарні порушення – Держпродспоживслужба

Укрінформ
Фахівці Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у понад 30% перевірних закладів оздоровлення та відпочинку виявили санітарні порушення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держпродспоживслужба.

Спеціалісти Держпродспоживслужби обстежили 142 заклади оздоровлення та відпочинку. Порушення вимог санітарного законодавства встановлені майже у кожному третьому закладі (у 42 закладах, або у 32% з усіх перевірених).

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька повідомила, що питання оздоровлення та відпочинку дітей – особливо актуальні в умовах карантину. Держпродспоживслужба співпрацює з органами місцевої влади та власниками оздоровчих закладів для виявлення порушень та їх подальшого усунення.

Серед основних порушень, що були виявлені, невиконання пропозицій Держпродспоживслужби щодо зміцнення матеріально-технічної бази, щодо водозабезпечення; неукомплектованість закладів медичним персоналом; відсутність умов для дотримання санітарно-протиепідемічного та дезінфекційних режимів.

Читайте також: На Харківщині влітку працюватиме лише чверть літніх таборів – ОДА

Виконання пропозицій (планів-завдань), наданих Держпродспоживслужбою власникам оздоровчих закладів щодо створення відповідних умов для оздоровлення та відпочинку дітей, становить 52% у закладах оздоровлення та 36% - у закладах відпочинку.

Як повідомляв Укрінформ, 8 червня Міністерство охорони здоров'я оновило протиепідемічні вимоги до закладів дитячого оздоровлення та відпочинку на період карантину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-