У парку «Беремицьке» розмножилися врятовані волонтерами борсуки

У парку «Беремицьке» розмножилися врятовані волонтерами борсуки

Відео
Укрінформ
У парку "Беремицьке" на Чернігівщині розмножилися врятовані волонтерами і випущені в дику природу борсуки.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив менеджер із регіонального розвитку благодійного фонду "Беремицьке Біосфера" Ростислав Полушвайко.

"Минулого року разом із волонтерами київського притулку для диких тварин ми привезли до парку й випустили кілька особин борсука європейського. А зараз наші фотопастки, які реагують на рух, зафіксували, що тварини знайшли одне одного, розмножилися й утворили свою колонію. Для нас це важливо і дуже радує", – сказав Полушвайко.

За його словами, борсук – тварина нічна, зазвичай займає якийсь пагорб і риє в ньому багато підземних ходів, довжина яких може становити багато кілометрів. Тож побачити борсуків складно. Фотопастка, встановлена на території парку, де оселилися тварини, зафіксувала щонайменше 4 барсуків, і це свідчить про те, що їх там уже чимало.

Запис із камери Полушвайко розмістив на сторінці БФ "Беремицьке Біосфера" у Фейсбуці.  

Єдине, що хвилює працівників парку, додав менеджер, – щоб борсуків не зігнали з місця лисиці. Їх у "Беремицькому" багато, адже саме вони – головні вороги цих симпатичних всеїдних тваринок.

Читайте також: У мисливському господарстві на Чернігівщині створили заповідник для фотополювання

Парк природи "Беремицьке" розташований у Козелецькому районі Чернігівщини, його площа – близько 500 га. На території парку відтворюється первозданна природа, яка була в цих краях у V-X сторіччях (до утворення Київської Русі). Втілюючи ідею ревайлдингу (відновлення природи, притаманної тій чи іншій місцевості), працівники парку засаджують і заселяють територію тими видами рослин, тварин, птахів, комах, які утворять замкнений біологічний цикл прадавнього чернігівського Полісся. Водночас тут розвивають туризм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-