Театралізовані екскурсії та нові експонати: «Гетьманська столиця» відкриває сезон

Театралізовані екскурсії та нові експонати: «Гетьманська столиця» відкриває сезон

Укрінформ
Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» в Батурині Чернігівської області оприлюднив програму відкриття високого екскурсійного сезону, що відбудеться 16 квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба заповідника в Фейсбуці

Прем’єрою дня стануть екскурсії з елементами театралізації. Так, у Будинку генерального судді Василя Кочубея його дочка Мотря вперше розповість про історію свого кохання до гетьмана Івана Мазепи. А в палаці гетьмана Кирила Розумовського екскурсію «Подорож у часі» відвідувачі зможуть здійснити в ролі самого гетьмана Розумовського.

Також учасники відкриття екскурсійного сезону зможуть побачити оновлену експозицію «Ясновельможні гетьмани. Життя для України».

«Одна із найпопулярніших виставок заповідника «Ясновельможні гетьмани. Життя для України» на території Цитаделі Батуринської фортеці, де відвідувач зустрічається віч-на-віч з гетьманами (у воску), в цьому сезоні набирає неймовірної глибини – ми змогли максимально відтворити історичне середовище діяльності гетьманів, підкресливши їхню статусність, та розкрити їхні вподобання в побуті, гастрономії», – зауважили в заповіднику.

Читайте також: На Хортиці відновлять аварійну будівлю Музею історії запорозького козацтва

Крім того, гостям покажуть бекстейдж створення нового інтерактивного музейного комплексу «Козацький двір», який офіційного відкриється 18 травня. Усіх охочих запрошують долучитися до творення музею, облаштування двору й побачити, що відбувається за лаштунками цих процесів. А як винагороду за працю обіцяють дегустацію свіжоспеченого хлібу за старовинним батуринським рецептом.

Розпочнеться програма відкриття сезону об 11:00 на території Цитаделі Батуринської фортеці.

Як нагадали в Гетьманській столиці, історико-культурні заповідники мають право працювати в умовах карантину, дотримуючись протиепідеміологічних заходів безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-