На Тернопільщині рятувальники облаштували стежки до водоспадів

На Тернопільщині рятувальники облаштували стежки до водоспадів

Фото
Укрінформ
Рятувальники упорядкували стежки до каскаду Русилівських водоспадів у Дністровському каньйоні.

Про це передає Укрінформ із посиланням на повідомлення у Фейсбуці Управління ДСНС у Тернопільській області.

«Представники пошуково-рятувального відділення аварійно-рятувального загону спільно із працівниками обласного управління туризму взяли участь в адаптації та облаштуванні туристичних локацій області для безпечного відвідування каскадів водоспадів поблизу села Русилів Чортківського району», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час виконання робіт в каньйоні поблизу водоспадів обладнано безпечний спуск із поручнями, встановлено попереджувальні знаки у травматично небезпечних місцях.

На Тернопільщині рятувальники облаштували стежки до водоспадів / Фото: Олег Снітовський, Укрінформ; ДСНС

Русилівські водоспади розташовані у межах Національного природного парку «Дністровський каньйон». Упродовж майже трьох кілометрів вони з’єднані шумними каскадами, якими вода з різних висот спадає у річку Стрипу, притоку Дністра.

Читайте також: На Тернопільщині з’явиться новий турмаршрут з понад 30 локаціями

Унікальність водоспадів у тому, що місцеві потужні джерела й певні геологічні процеси утворили неповторну картину. Це – лісове урочище, каньйон, стрімкі скелі, виступи, виходи різних порід, через які пробивають собі дорогу десятки потоків. Вони, розмиваючи породи, утворюють невеличкі порожнини, гротики, укриті натічними формами, стрімкі терасоподібні уступи. В окремих місцях з цих уступів спадають цілі потоки – 12 водоспадів. Тут можна побачити і невеличкі озерця завширшки від двох до 15 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-