На місці артскладів біля Львова планують звести один із найбільших парків розваг Східної Європи

На місці артскладів біля Львова планують звести один із найбільших парків розваг Східної Європи

Укрінформ
На території військової частини і колишніх складів з боєприпасами у Брюховичах біля Львова планують збудувати дитячий парк розваг, який стане найбільшим у Східній Європі. Також там хочуть обладнати спортивне містечко.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення щодо розвитку цієї території ухвалили на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради, повідомляє пресслужба ЛМР.

«Ми говоримо про локацію, де можна вибудувати один із найбільших у Східній Європі дитячий парк розваг. Також спортивні будівлі, які дадуть можливість Львову претендувати на проведення чемпіонатів світу, змагань, Олімпійських ігор, чемпіонатів Європи. Ця локація дуже важлива, але ми все це маємо зробити з урахуванням важливості збереження зелених насаджень, які там є. Щоб ми не спотворювали цей унікальний ландшафт, який є легенями для міста Львова», — зазначив міський голова Андрій Садовий.

Читайте також: Львівщина в межах «Великої реставрації» планує відновити понад 40 об’єктів

Йдеться про величезну земельну ділянку у лісі в Брюховичах, загальною площею 141,1 га. Раніше тут розміщувалися артилерійські склади Міністерства оборони України (колишній 731-й артилерійський склад озброєння і боєприпасів в/ч А3870 – військове містечко № 160). Зараз територія огороджена та військовими не використовується.

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев додав, що в Брюховичах на сьогодні сформувалася достатньо унікальна територія і ситуація: там багато дерев, є цікавий кар'єр. Тому найближчим часом пропонується оголосити архітектурний конкурс, щоби сформувати візію щодо розвитку цієї локації, враховуючи її близькість до міста Львова та до інших населених пунктів Львівської територіальної громади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-