Львівщині цьогоріч на «Мале карпатське коло» потрібно 2,5 мільярда гривень – ОДА

Львівщині цьогоріч на «Мале карпатське коло» потрібно 2,5 мільярда гривень – ОДА

Укрінформ
На Львівщині триває реалізація масштабного проєкту «Мале карпатське коло», що 2021 року є частиною президентської програми «Велике будівництво». Цьогоріч регіону на розбудову доріг потрібно близько 2,5 млрд грн.

Як повідомляє пресслужба Львівської ОДА, про це під час онлайн-дискусії «Велике будівництво-2021. Львівщина» сказав голова Львівської ОДА Максим Козицький, передає Укрінформ. 

В ОДА зазначили, що станом на сьогодні відновили роботи на дорозі Славське – Хащованя, невдовзі стартують роботи на напрямках Бориня – Боберка та Сколе – Славське.

«Окрім ремонту доріг Сколе – Славське, Славське – Хащованя, плануємо будівництво нової дороги на Закарпаття Хащованя – Верхній Студений, продовжимо ремонт доріг Боберка – Бориня, Київ – Чоп на ділянці, де Сколе, Козьова. Дороги пролягатимуть через Славське, Рожанку, Сколе та Плай», – розповів Козицький.

Він також зазначив, що проєктом передбачено будівництво двох нових доріг, які з’єднають Львівську область із Закарпатською – від села Хащованя до Верхнього Студеного. А також Львівщину з Івано-Франківщиною – від Верхньої Рожанки до села Сеничів.

Читайте також: На Закарпатті проклали маршрут найзахіднішими туристичними точками України

«Всі ці дороги будуть з велодоріжками, якісним освітленням, сучасною інфраструктурою, оглядовими майданчиками, туристичні місця і пам’ятки будуть промарковані та будуть ремонтуватися так само якісно, як і дороги Східниця – Пісочне та Східниця – Урич, які відремонтували торік в межах «Великого будівництва», – наголосив голова облдержадміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, масштабний проєкт «Мале Карпатське коло» включили до президентської програми «Велике будівництво» на 2021 рік

Реалізацію проєкту "Мале Карпатське коло" Львівська ОДА спільно зі Службою автомобільних доріг розпочала ще торік. Зокрема, за 200 млн грн коштів державного дорожнього фонду почали ремонтувати окремі частини автодоріг Славське – Хащованя, Славське – Вигода та Бориня – Боберка. Запустили також процес виготовлення проєктно-кошторисної документації на будівництво нових доріг і реконструкцію інших.

«Мале Карпатське коло» – проєкт, який у найближчому майбутньому об’єднає курортні й туристичні центри трьох областей. Серед ключових таких центрів з боку Львівщини – Славське, Рожанка (Верхня і Нижня), Сколе та Плай, із Закарпаття – Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я, а з Івано-Франківщии – Вигода, Вишків і Буковель.

Фото: Львівська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-