Кіпр вніс Україну до переліку країн, з яких дозволений в’їзд з 1 квітня

Кіпр вніс Україну до переліку країн, з яких дозволений в’їзд з 1 квітня

Укрінформ
Станом на 29 березня Кіпр вніс Україну до переліку країн «червоної» зони, що дозволяє українцям в’їхати на острів з 1 квітня 2021 року, дотримуючись певних умов.

Про це повідомляється на сайті МОЗ Кіпру, передає Укрінформ.

Посольство України на Кіпрі також опублікувало порядок в’їзду осіб до цієї країни.

Як зазначається, особи, які подорожують із країн «червоної» зони (категорії переглядаються щотижнево), мають зареєструватися на платформі CyprusFlightPass; отримати особову картку доступу до вильоту – усі без виключення пасажири, зокрема діти, зобов’язані мати негативний результат молекулярного (ПЛР) COVID-тесту, зроблений в сертифікованій лабораторії на території України не пізніше ніж за 72 години до вильоту (тест має бути англійською мовою).

Окрім цього, після прильоту на Кіпр громадяни мають пройти повторний ПЛР-тест на COVID (вартість: 30 євро в аеропорту Ларнаки та 32 євро в аеропорту Пафосу. Результат тесту мандрівник отримає через SMS упродовж 3 годин. До отримання результату громадянин має залишатися на домашній самоізоляції).

Громадяни та резиденти Республіки Кіпр, члени їх сімей (іноземні подружжя та діти), особи, що підпадають під Віденську конвенцію (зокрема дипломати), мають право зробити один тест після прибуття до Республіки Кіпр, після чого залишатися на самоізоляції мінімум 72 години з моменту прибуття. Після цього необхідно здати повторний ПЛР-тест на COVID-19, а результати надіслати на електронну адресу monada@mphs.moh.gov.cy. Діти до 12 років звільняються від необхідності тестування.

Читайте також: SkyUp запускає рейси до Ларнаки з трьох міст України

Також в українському посольстві радять бути готовими надати документи, що підтверджують мету поїздки (місце проживання, проплачений готель, договір оренди апартаментів тощо), фінансові засоби на весь час перебування (мінімум 50 євро на день), намір повернутися до України (проплачений зворотний авіаквиток) та надання іншої необхідної інформації.

Варто наголосити, що перелік країн у тій чи іншій категорії переглядається щотижня на підставі даних звіту Європейського центру профілактики та контролю захворювань (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC) з урахуванням епідемічної ситуації у країні.

Раніше Україну відносили до «сірої» зони, з якої в’їзд дозволявся лише за спеціальним дозволом.

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого влада Кіпру заявила, що країна відкриється для іноземних туристів з 1 березня і запровадять кольорове кодування для країн за швидкістю поширення COVID-19. Однак з 1 березня Кіпр не відкрив кордони для українців.

Очікується, що громадяни України зможуть відвідати Кіпр з 1 квітня.

Фото: ekathimerini.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-