«Брюссельського хлопчика» одягли у захисний медичний костюм та маску

«Брюссельського хлопчика» одягли у захисний медичний костюм та маску

Фото
Укрінформ
Пандемія коронавірусу продовжує домінувати у соціальному житті Бельгії та в столиці країни, проявом чого стало чергове «одягання» символу Брюсселя – статуї «Хлопчик, що пісяє», у протиепідемічний костюм та захисну маску.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у четвер в бельгійському виданні VRT.

«Manneken Pis, невелика статуя маленького хлопчика, що пісяє водою, яка зазвичай причаровує багатьох туристів у Брюсселі, отримала новий костюм. Цей одяг, 1 054-й в «гардеробі» брюссельської пам’ятки, став першим у 2021 році, і складається із пластикового захисного костюму для захисту від шкідливих речовин, госпітального взуття, червоних захисних рукавиць, захисної маски FFP2, поясного ременя з невеликим футляром для санітайзерів», - йдеться у публікації.

Як зазначається, такий одяг статуя отримала на відзначення першої річниці локдауну, що був оголошений в Бельгії після початку пандемії COVID-19.

Як жартують автори публікації, «брюссельський хлопчик» без додаткових нагадувань чітко дотримується «соціальної дистанції» - не менше 1,5 метра до найближчого туриста, якщо такі з’являються навколо.

Читайте також: Як злітати на Мальдіви не дорожче, аніж у Єгипет

Між тим, за повідомленням цього ж видання, як і прогнозували ключові епідеміологи Бельгії, сьогодні середній показник щоденних захворювань перевищив 3000 нових випадків на день.

«Протягом тижня в середньому 3 052 людини отримували в Бельгії позитивний тест на коронавірус, що на 29 відсотків більше, ніж тиждень тому. В середньому до лікарень щодня потрапляли 175 пацієнтів з COVID-19 (+16 відсотків). Усього в лікарнях знаходяться 2 121 хворий на коронавірус, з них 534 (+12 від учора) – у відділеннях інтенсивної терапії, 282 – підключені до апаратів штучної вентиляції легень», - повідомляє VRT.

Читайте також: Бельгія не зупинятиме вакцинацію з використанням AstraZeneca

Станом на 16 березня 832 140 людей отримали перше щеплення вакциною проти СОVID-19, 400 980 – вже отримали другу дозу вакцини.

За даними Worldometer, у світі зафіксовано 121 959 217 випадків зараження коронавірусом, зокрема 2 695 044 летальних, 98 283 405 осіб одужало.

Фото: vrt.be

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-