У Миколаєві стартує школа креативного туризму

У Миколаєві стартує школа креативного туризму

Укрінформ
У Миколаєві в межах транскордонного проєкту «Туризм, спадщина і творчість» стартує набір учасників для «Школи креативного туризму».

Як повідомив кореспонденту Укрінформу керівник громадської організації «Фонд розвитку Миколаєва» Михайло Золотухін, тут будуть навчати майбутніх засновників стартапів у сфері креативного туризму.

«У тренінгах можуть взяти участь представники бізнесу, культурної, туристичної, освітньої сфер, які мають креативні ідеї щодо створення культурних продуктів і хочуть втілити їх у життя», – розповів Золотухін.

За його словами, проєкт сприятиме зміцненню малого та середнього підприємництва і стимулюватиме виникненню нових стартапів та впровадженню нових підходів у сфері туризму.

Відбір учасників тренінгу відбуватиметься на конкурсній основі.

У пріоритеті такі сфери креативного туризму, як гастрономія та кулінарні практики, ремесла та образотворче мистецтво, подієвий туризм (народні свята, дні сіл, фестивалі), заходи активного туризму з використанням надбань, знань, традицій українського народу.

Читайте також: Миколаївські депутати клопочуть про присвоєння Коблевому статусу курорту місцевого значення

Грузино-україно-болгарський проєкт «Туризм, спадщина і творчість» в Україні реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за кошти Європейського Союзу. Він спрямований на єднання зусиль бізнесу, громадськості та місцевої влади для формування туристичного кластера, який ґрунтується на креативному поєднанні культурної спадщини місцевих громад Миколаївщини, Кахетії та Північно-Східного регіону Болгарії.

Проєкт планують реалізувати впродовж двох років. Його загальна вартість становить 900 тисяч 173 євро, з них бюджет для України – 208 тисяч 450 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-