У Мукачеві День святого Патріка проведуть онлайн і без алкоголю

У Мукачеві День святого Патріка проведуть онлайн і без алкоголю

Укрінформ
У закарпатському Мукачеві цьогоріч День святого Патріка відзначать віртуально через карантинні обмеження. Однак у місті влаштують онлайн-зустріч щодо кельтської спадщини та використання її в туризмі.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив радник міського голови Мукачева з питань розвитку туризму Олександр Шершун.

За його словами, на Закарпатті у День святого Патріка традиційно проводять тематичні екскурсії та паради, також до цього дня особливо готуються пивовари міста, влаштовують тематичні вечори в пабах. Але цьогоріч через те, що область потрапила до «червоної» зони у зв’язку з поширенням коронавірусу, нічого не відбувається. Це найбільш безалкогольний День святого Патріка на Закарпатті за всі часи, зіронізував Шершун.

«Але навіть у такій ситуації ми вирішили провести тематичний захід до цього дня. Відтак збираємо відкриту онлайн-зустріч, на якій поговоримо про кельтську спадщину Закарпаття та як її використовують або можуть використовувати для розвитку туристичного потенціалу громад. Учасники дискусії – кандидат історичних наук, археолог Володимир Мойжес та «мукачівський кельт», співласник агроетносадиби «Кельтський двір» Олег Шишкін», – повідомив Шершун.

Читайте також: Туристичні місця Галичини показали з висоти пташиного польоту

Він також розповів, що на околиці Мукачева – горах Галіш та Ловачка – розташовувалося найбільше на території Східної Європи кельтське городище. Тут переробляли залізо та навіть кували свої гроші. Це – найбільша на території України кельтська локація.

Пізніше кельтів, що жили на території області, завоювали даки. Але навіть у дакійських поселеннях того часу археологи знаходять пам'ятки, що стосуються кельтів чи мають вплив їхньої культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-