На місці зйомок серіалу «Слов’яни» хочуть створити «Древлянський парк»

На місці зйомок серіалу «Слов’яни» хочуть створити «Древлянський парк»

Укрінформ
Під Житомиром – на місці зйомок українсько-словацького серіалу «Слов’яни» – планують створити музей «Древлянський парк».

Про це повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко в Facebook.

«Зовсім скоро за співпраці Міністерства культури, молоді та спорту України, Тетерівської ОТГ і Житомирської ОДА ми зможемо відновити поселення як музей під назвою «Древлянський парк», - написав Бунечко.

Він додав, що компанія-кіновиробник готова демонтувати збережені декорації, а справа залишається за відповідним рішенням Міністерства культури.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні в соціальних мережах активно обговорювали понівечені декорації, що залишилися після зйомок серіалу. На світлинах видно зруйновані дерев’яні будинки, понівечений міст через річку, а також багато сміття.

Читайте також: Зруйновані декорації під Житомиром є частиною сюжету - знімальна група

Згодом знімальна група стрічки повідомила, що «зруйнований» стан декорацій на фотографіях, які старанно поширювалися в інтернеті, обумовлений сюжетом і саме ці сцени фільмувалися наприкінці.

Розміщені поблизу села Дениші декорації історико-пригодницького серіалу з елементами фентезі «Слов’яни» планували перетворити на туристичні об'єкти.

Село Дениші, яке добре відоме своїм скеледромом та руїнами палацу Терещенків, потрапило до туристичного маршруту Тетерівської ОТГ. Торік цей турмаршрут промаркували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-