На Косівщині етнотуристи зможуть завітати до «Хати-гражди»

На Косівщині етнотуристи зможуть завітати до «Хати-гражди»

Укрінформ
У селі Яворів, що на Івано-Франківщині, планують побудувати «Хату-гражду» для збереження та популяризації культурної спадщини гуцулів.

Про це йшлося під час наради в Косівській райдержадміністрації, повідомляє відділ інформаційно-аналітичної роботи та правового забезпечення апарату РДА. 

«Хата-гражда» – один із об’єктів мистецько-туристичного комплексу Яворівського центру народного мистецтва «Гуцульська гражда». Побудова «Хати-гражди» сприятиме збереженню, відродженню, розвитку і популяризації народних художніх промислів, розвитку етнотуризму, покращенню рівня життя майстрів та мешканців Яворова», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Прикарпатті облаштували нове місце відпочинку «Біля дуба»

Під час наради було обговорено низку питань, серед яких і розроблення проектно-кошторисної документації об’єкта під назвою «Хата-гражда» та включення його до Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки.

Варто зазначити, що гражда – це садиба, комплекс житлового будинку та господарських будівель, які утворюють замкнутий, зазвичай, прямокутний дворик. Такий тип забудови характерний, передусім, для Гуцульщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-