Івано-Франківськ готується до фестивалю етнографічних регіонів України

Івано-Франківськ готується до фестивалю етнографічних регіонів України

Укрінформ
В Івано-Франківську 12-13 жовтня триватиме VI Міжнародний фольклорний фестиваль етнографічних регіонів України "Родослав", присвячений 100-річчю Соборності України.

Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА. 

"Фестиваль етнографічних регіонів України "Родослав" є традиційним і проводиться раз на два роки. Мета заходу – відродження та збереження традицій і обрядів, що побутували у гуцулів, бойків, лемків, покутян, опілян, буковинців, волинян, подолян, поліщуків, слобожанців, кубанських козаків, виявлення спільних джерел їх виникнення і розвитку, сприяння успішному втіленню в життя народної творчості та популяризація її шляхом ознайомлення з творчими колективами, окремими виконавцями та майстрами декоративно-ужиткового мистецтва", – йдеться в повідомленні.

Виступи учасників та гостей VI Міжнародного фольклорного фестивалю етнографічних регіонів України "Родослав" проходитимуть на Вічевому майдані. Там виступлять колективи зі Словаччини, Польщі, Румунії, а також Чернігівщини, Закарпаття, Херсонщини, Буковини, Тернопільщини, Донеччини, Київщини, Запоріжжя, Харкова.

Читайте також: Фестиваль "УКРО 2019" зібрав у Венеції українські громади Італії

Крім того, впродовж фестивальних днів відбуватимуться виставки народного, декоративно-ужиткового мистецтва.

У межах фестивалю 12 жовтня організують Дні українського кіно. До того ж передбачена культурно-мистецька програма "Храм української родини"  в районах, ОТГ та містах області за участю гостей  фестивалю, аматорських колективів України і закордоння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-