На фестивалі вареників у Чернівцях проводять майстер-класи й пригощають перехожих
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.
"Тут наші студенти першого і другого курсів проводять майстер-клас з ліплення вареників. Тісто місимо на шпинаті, на картоплі, використовуємо і гречане борошно. Начинкою будуть м'ясо, сир, мак. Уміємо ліпити різними техніками - косичкою, листочками, трикутниками. Будуть і пісні вареники. Плануємо три заміси по 100 штук з кожного", - розповіла завідувачка кафедри Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ Тетяна Незвищук-Когут.
Фестиваль вареників в Чернівцях/ Фото: Віталій Олійник, Укрінформ
Поряд із наметом, де ліплять вареники, продають і грузинські хінкалі, які варять у воді одразу на площі.
"Хоча тут триває вареник-фест, але ж грузинські хінкалі - це майже вареники. Тут ми готуємо всі види: з м'ясом, кінзою, шпинатом, сиром, грибами й вишнею. Можемо хоч і 1000 штук наварити, аби були замовлення. Продаємо поштучно", - додала адміністратор одного з ресторанів міста Леся Михайлюк.