Влада Києва розраховує цьогоріч на понад 5 мільйонів туристів

Влада Києва розраховує цьогоріч на понад 5 мільйонів туристів

Укрінформ
Київська влада очікує, що цього року столицю України відвідає понад 5 мільйонів туристів. 

Про це під час пресконференції сказала заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“За останні роки зросла кількість туристів, які відвідують місто Київ. Минулого року було 4 мільйони туристів, у цьому році ми очікуємо більш ніж 5 мільйонів туристів”, — сказала Хонда.  

Вона підкреслила, що більше іноземних туристів стало приїжджати в країну після виходу серіалу “Чорнобиль”.  

“До речі, з 2014 року по цей період в 5 разів збільшилася кількість звернень з проханням провести кіно- і відеозйомки у місті Києві. Тобто, якщо у нас за рік було 200-300 заяв, то лише за минулий рік - більше тисячі звернень до міської влади. Станом на 1 вересня — це 850 звернень. Це саме зйомки кліпів, зйомки кінопродукції, і, як правило, 70% — іноземні компанії, які приїжджають в місто Київ для проведення зйомок”, — зауважила Хонда.

Читайте також: Кількість туристів у Чорнобильській зоні зростає три роки поспіль - ДАЗВ

Водночас в.о. начальника – начальник відділу організації туристичної діяльності Управління туризму та промоцій КМДА Марина Радова зазначила, що туристи зазвичай перебувають у Києві від 4 до 7 днів. 

“Наразі ми бачимо, що кількість туристів зросла. На сьогодні вже є мільйон іноземних туристів та майже півтора мільйона внутрішніх туристів. Головні потоки туристів – з Ізраїлю, США, Білорусі, Німеччини, Великої Британії, Франції, Туреччини, Грузії та Азербайджану. Найчастіше – відвідують родичів, є просто туризм, щоб дізнатися, що собою являє Київ, відрядження, фестивалі, подієвий туризм, лікування, шопінг”, - уточнила Радова. 

Як відомо, 27 вересня відзначається Всесвітній день туризму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-