Вінниця цієї суботи відзначить 656-й день народження

Вінниця цієї суботи відзначить 656-й день народження

Укрінформ
У Вінниці в суботу, 14 вересня, святкуватимуть День міста. В програмі – фестивалі, мистецькі проєкти, унікальні виставки та концерт українських зірок.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук.

"У суботу Вінниця відзначатиме свій 656-й День народження. День міста святкуватимемо цьогоріч з цікавими "родзинками". Відбудуться цікаві фестивалі, зокрема, фестиваль військових духових оркестрів України. Також проходитиме презентація вишитої книги про Вінницю, багато мистецьких і спортивних проєктів, орієнтованих на людей різного віку й смаків", - повідомив Філанчук.

За його словами, святкування Дня міста розгорнеться на кількох локаціях. Так, на майдані Незалежності виступатимуть військові духові оркестри, розгорнуться виставки, серед яких – експозиція  історичних костюмів XIV – XX ст. та музей в мініатюрі в межах проєкту "Сад Коцюбинського". Зацікавлять на цій локації, переконані організатори, й репродукції картин відомого художника-кубіста уродженця Вінниці Натана Альтмана.

Читайте також: День Житомира святкуватимуть з гуртом KAZKA й військовими оркестрами

Вулиця Соборна перетвориться на осереддя проєктів, пов’язаних з ініціативами покращення міста. Окрім того, тут пройде фестиваль майстерності й талантів "Маленькі райони великого міста". На площі Європейській проходитиме родинний фестиваль "Вінничани мають таланти". А ввечері тут демонструватимуть кіно просто неба в межах проєкту "Кінодворик".

Майдан Небесної Сотні стане освітнім центром: тут відбудеться III Мистецько-освітній фестиваль "Водограй".

Чимало цікавинок чекатиме на гостей свята й у Центральному міському парку: Vinnytsia Food Fest , фестиваль спорту "Сила міст – 8", проєкт "Парк бібліотечних розваг", а також розваги для людей поважного віку тощо.

Завершиться святкування Дня Вінниці концертом вітчизняних виконавців - Ірини Федишин, Pianoбоя і Сергія Міхалка та гурту Ляпіс 98.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-