У Збаразькому замку для туристів влаштовуватимуть нічні феєрії

У Збаразькому замку для туристів влаштовуватимуть нічні феєрії

Фото
Укрінформ
На Тернопільщині презентували нову театралізовану екскурсію "Нічна феєрія в Збаразькому замку".

Як поінформувала начальниця відділу обслуговування туристів Національного заповідника "Замки Тернопілля" Ольга Станкевич, сценарій театралізованого дійства розробляли самі співробітники заповідника, вони ж виступили акторами, повідомляє Zruchno.Travel.

"Ми самі написали сценарій, розподілили ролі, додатково залучили артистів, танцюристів і лицарський клуб. Крім того, була смолоскипна хода призамковим парком, середньовічну п’єсу розіграли в підземеллі. Гостям подобається щось нове, незвичайне, таємниче – туристи хочуть нових вражень, і ми постійно шукаємо нові форми спілкування з аудиторією", – зазначила Станкевич.

Першими гостями екскурсії стали представники туристичних організацій і туроператори, які будуть в подальшому привозити екскурсійні групи в Збаразький замок на такі заходи, а також представників місцевої влади, обласного управління туризму, Туристичного інформаційного центру Тернополя. Учасників зустрічали лицарі й дами в середньовічних сукнях – відвідувачі замку опинилися в середньовічній романтичній казці з елементами пригод. Театралізація була присвячена історії Збаража і появи самого замку.

Читайте також: Гонорове й автентичне Тернопілля: до чого готуватися туристам

У театралізованій постановці взяли участь близько 20 осіб. Під час дійства гостям показали, зокрема, стилізований танець "Гра престолів", провели майстер-клас із вальсу. Всі охочі могли танцювати у відреставрованій залі Збаразького замку, де проходили середньовічні бали. Крім того, для відвідувачів влаштували вікторину, а на завершення вибрали князя і княгиню нічної екскурсії.

Перша екскурсія була безкоштовною. Зараз же бухгалтерія заповідника формує кошторис і за кілька днів обіцяють оприлюднити вартість участі в таких екскурсіях на сайті Національного заповідника "Замки Тернопілля". Екскурсії організовуватимуть для туристів, яких привозитимуть у Збараж турфірми – у групі має бути не менш як 25–30 осіб.

Фото: terminovo.te.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-