Мінрегіон розробляє зміни до держбуднорм про безбар’єрний простір на пляжах

Мінрегіон розробляє зміни до держбуднорм про безбар’єрний простір на пляжах

Укрінформ
У Мінрегіоні розробляють зміни до Державних будівельних норм (ДБН) щодо благоустрою, згідно з якими громадські пляжі мають бути облаштовані відповідно до потреб людей з інвалідністю, людей похилого віку та батьків із маленькими дітьми.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе в Facebook.

“З 1 квітня в дію вступив новий ДБН “Інклюзивність будівель і споруд”, який запровадив створення обов’язкового безбар’єрного простору у всіх громадських місцях. У новому ДБН щодо благоустрою хочемо прописати ці та інші конкретні вимоги до облаштування таких доступних вигод на пляжах, щоб комфортно було кожному”, - зазначив він.

Читайте також: Наявність громадських вбиралень на українських пляжах та в парках стане обов’язковою - Парцхаладзе

Парцхаладзе додав, що українські пляжі мають бути облаштовані спеціальними спусками у воду та зручними пандусами, доріжками та окремими зонами для безпечного купання, де могли би плавати люди з інвалідністю, люди похилого віку, батьки з маленькими дітьми.

За словами Парцхаладзе, облаштовувати громадські пляжі зазначеними об’єктами буде необхідно під час їхньої реконструкції чи проєктуванні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-