В аеропорту

В аеропорту "Бориспіль" офіційно відкрили капсульний готель

Фото, відео
Укрінформ
Капсульний готель GettSleep Boryspil ("Поспи в Борисполі") на другому поверсі терміналу D Міжнародного аеропорту "Бориспіль" став першим таким готелем в Україні.

Про це під час офіційного відкриття та презентації готелю розповів директор з розвитку GettSleep Boryspil Олександр Чернишенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це перший капсульний готель в Україні, цей сервіс необхідний для пасажирів. На сьогодні ми обслужили більше 300 пасажирів. Коли ми працювали у тестовому режимі (з кінця червня - ред.), то надавали послуги  безкоштовно, а з 4 липня ми надаємо послуги за гроші», - сказав  Чернишенко.

Він уточнив, що компанією, яка облаштувала капсульний готель й орендує в аеропорту «Бориспіль» 190 квадратних метрів площі, є ТОВ «Концепція  відпочинку». Облаштування готелю обійшлося у «декілька сотень тисяч доларів», капсули (наразі їх у готелі 56, 16 із них - двомісні) оздоблені дуже якісними матеріалами, і компанія розраховує вийти на окупність свого бізнесу за три-п`ять років.

Мета капсульного готелю - обслуговувати не менш як тисячу пасажирів на місяць. 

За словами Чернишенка, нині готелем користуються переважно українці.

Капсульний готель/ Фото Данііла Шамкіна

Як повідомив комерційний директор аеропорту "Бориспіль" Георгій Зубко, у квітні 2019 року, згідно зі встановленими процедурами, Фонд держмайна провів конкурс на право оренди площ для облаштування капсульного готелю (без права розміщення торговельних об’єктів та закладів харчування). У конкурсі взяли участь три компанії, і автор найкращої пропозиції отримав право на організацію свого бізнесу в терміналі D.

Цей новий для аеропорту сервіс призначений передусім для короткочасного відпочинку пасажирів. У "Борисполі" вважають, що він особливо стане в пригоді тим, чий рейс із непередбачених обставин було перенесено, або пасажирам, які прибули в аеропорт заздалегідь із віддалених куточків країни.

Читайте також: У Києві з'явиться перший космічний готель

За одну годину перебування в одномісній капсулі доведеться заплатити 150 гривень, три години перебування в капсулі для двох обійдуться у 550 гривень, шість годин – 730  гривень. Максимальна вартість (12 годин перебування в подвійній капсулі) – 930 гривень.

У готелі заборонено курити. Тут є душові кабінки, шафи для зберігання дрібних речей, багажу, є можливість зарядити телефон або комп’ютер. З  домашніми тваринами користуватися капсулами заборонено.

За словами Зубка, аеропорт "Бориспіль" уже отримав перші кошти від орендаря. Але представник летовища не уточнив суми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-