У Дрогобичі створять музейний комплекс Івана Франка

У Дрогобичі створять музейний комплекс Івана Франка

Укрінформ
У місті Дрогобич Львівської області планують облаштувати музейно-просвітницький комплекс, присвячений видатному українському письменнику, уродженцю Дрогобиччини Івану Франку.

Як повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради, таке рішення ухвалила робоча група міськради з облаштування музею Івана Франка під час виїзного засідання. Комплекс запропоновано облаштувати у приміщенні Дрогобицької вечірньої школи № 1 на вулиці Івана Франка, 14, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення початку XX століття.

"Після огляду стану приміщення, членами робочої групи було запропоновано на базі вечірньої школи облаштувати комплекс Івана Франка, у якому розміщуватимуться франко-просвітницькі організації. Зокрема, мова йде про Інститут Франкознавства, який функціонує при ДДПУ імені Івана Франка, представництва державного історико-культурного заповідника "Нагуєвичі", а також Австрійської бібліотеки та інших організацій. Окрім цього, запропоновано облаштувати зону для засідань науково-культурної спільноти з України та закордону, які прибувають до Дрогобича", – сказано у повідомленні.

Читайте також: У Дрогобичі вирішили влаштувати масштабний ковбасний фестиваль

Зазначається, що для реалізації проекту необхідно передати приміщення школи на баланс відділу культури та мистецтв міської ради та визначити приміщення, де навчатимуться 42 учні вечірньої школи.

Фото: drohobych-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-