Вежу зі швейцарським годинником у Чорткові відреставрують

Вежу зі швейцарським годинником у Чорткові відреставрують

Укрінформ
У місті Чортків, що на Тернопільщині, цьогоріч планують відреставрувати годинникову вежу Старої ратуші. Після завершення робіт туди водитимуть туристів.

Про це заявив міський голова Чорткова Володимир Шматько, повідомляє Zruchno.Travel

"Маємо намір цього року зробити повну реконструкцію нашої годинникової вежі – орієнтовно це 1,3 мільйона гривень. Проектна документація вже на експертизі. Будемо оголошувати відкриті торги на підрядну організацію, яка проведе ремонтні роботи. Відвідання вежі стане частиною туристичних маршрутів, які ми сьогодні напрацьовуємо – вони вже на фінішній прямій", – зазначив Шматько.

Стара ратуша в Чорткові зведена на початку XX століття. Її головною окрасою є фахверкова вежа з флюгером-півником та чотирма циферблатами годинника, виготовленого в Берні. Годинник має складний механізм, який досі діє.

Читайте також: "Чортківська офензива": на Тернопільщині стартував історико-військовий фестиваль

Крім того, за словами міського голови, на цей рік місто має три проекти реставрації фасадів і покрівель історичних будівель на вулиці Шевченка 1, 3, 5, які є пам’ятками архітектури місцевого значення. І ще близько 350-400 тисяч гривень місто планує виділити на облаштування нічної підсвітки костелу святого Станіслава, який зараз реставрується коштом церковної громади.

Загалом Чортків має 4 пам’ятки архітектури національного значення та 72 пам’ятки місцевого значення.

Фото: andy-travel.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-