Жоден із вінницьких пляжів не придатний для купання – Держпродспоживслужба

Жоден із вінницьких пляжів не придатний для купання – Держпродспоживслужба

Укрінформ
У Вінниці жоден із пляжів не придатний для купання через невідповідність якості води санітарним нормам.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Вінницькій області.

"За інформацією Державної установи "Вінницький обласний лабораторний центр МОЗ України" в травні поточного року встановлена невідповідність якості води річки Південний Буг в місцях купання людей. На пляжі "Центральний" - за індексом лактозопозитивної кишкової палички, вмісту коліфагів, запаху та біохімічній потребі в кисні, на пляжі "Гонти" - за індексом лактозопозитивної кишкової палички, вмісту коліфагів, запаху та біохімічній потребі в кисні. Також виявлено стафілокок. На пляжі "Хімік" якість води відповідає санітарним вимогам за мікробіологічними показниками. Але встановлена невідповідність за запахом та біохімічною потребою в кисні", - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, на всіх пляжах збудників паразитозів у воді не виявлено, вміст залишкової кількості пестицидів також не перевищує допустимі рівні.

Читайте також: Вода уздовж пляжів Одеси придатна для купання — МОЗ

Втім, для запобігання виникнення інфекційних захворювань та погіршення стану здоров'я населення купатись на пляжах уздовж Південного Бугу в межах Вінниці фахівці Держпродспоживслужби не рекомендують і направили балансоутримувачам листи щодо необхідності встановлення табличок з відомостями про відповідну заборону.

Не відповідає санітарним нормам якість води й у розташованому в межах міста Вишенському озері, зокрема, встановлена невідповідність за запахом, водневим показником і біохімічною потребою в кисні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-