У Чернігові відбудеться екологічний Велодень

У Чернігові відбудеться екологічний Велодень

Укрінформ
Всеукраїнський Велодень-2019 у Чернігові, запланований на 26 травня, цього разу матиме екологічне спрямування.

Про це на прес-конференції сказав голова ГО "ВелоЧе" Андрій Вареник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього разу це буде екоВелодень. Ми закликаємо велосипедистів, а також усіх чернігівців та гостей нашого міста дотримуватися правил чистоти й порядку, ніде не залишати сміття і пластик зокрема", - зазначив Вареник.

За його словами, кожен Велодень у Чернігові має якусь особливість. У 2016-му Велодень запам'ятався виступами екстремалів, у 2017-му пройшов у стилі ретро. Торік відзначався 10-річний ювілей цього популярного у Чернігові свята.

Проявити фантазію організатори закликають учасників і цього разу. Особливо тих, хто братиме участь у командних конкурсах. Велосипедисти отримають шанс виграти цінні призи в номінаціях "корпоративний дрес-код", "сімейний лук" і "командний стайл".

Читайте також: Перегони на каное й водні дослідження: у Франківську влаштують незвичний фестиваль

Маршрут велопробігу через реконструкцію Красної площі буде змінено. Хоча стартує він традиційно на Алеї Героїв, а закінчиться в центральному міському парку. Там відбудуться пікніки, конкурси, інші розважальні заходи, зокрема для дітей. Визначатимуться наймолодший і найстарший учасники Велодня.

Як додала співорганізатор заходу Наталія Черевко, останні 5-6 років Велодень у Чернігові відбувається яскраво й велелюдно. На участь у ньому реєструється щонайменше 1500 людей. Максимальна кількість була в 2016 році - майже 2 тисячі, ще з 5%, вважають організатори, не реєструється.

Для участі в чернігівському велосвяті щорічно приїздять велосипедисти з інших міст і навіть країн. Цього року тут очікують гостей із районів та міст Чернігівщини, а також Києва, Славутича і навіть Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-