У Кам'янці-Подільському запустять аеростат, сконструйований за давніми кресленнями

У Кам'янці-Подільському запустять аеростат, сконструйований за давніми кресленнями

Укрінформ
У Кам'янці-Подільському цієї суботи, 18 травня, з нагоди Дня міста та на честь 235-ї річниці повітроплавання в Україні запустять аеростат, сконструйований за кресленнями інженера Яна де Віте, що жив тут у 18 столітті.

Про це повідомляє міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Сімашкевич у Facebook.

"Цікаве видовищне дійство відбуватиметься в суботу, 18 квітня, до 235-ї річниці повітроплавання в Україні. На валах Нового замку запускатимемо аеростат, сконструйований за давніми кресленнями інженера Яна де Віте", - зазначив Сімашкевич.

На сайті міськради інформують, що аеростат запускатимуть не так, як сучасні кулі, а за технологіями, що використовувалися декілька століть тому: зафіксують канатами, а повітря нагріватимуть за допомогою соломи. Для цього спеціально збудували величезний майданчик.

Як розповіла директор департаменту гуманітарної політики міської ради Альона Кузема, у 1784 році саме в Кам’янці-Подільському запустили першу повітряну кулю на теренах України.

"Власне, до цієї події ми приурочили новий фестиваль історичної реконструкції XVIII століття "Тріумфальна арка", - зазначила Кузема.

Читайте також: У Києві стартує чемпіонат України з велоспорту на треку

На фесті, який стартує 17 травня, реконструктори з Польщі продемонструють точно відтворену форму залоги замку, світський одяг аристократії та впливових міщан XVIII століття. Крім того, відбудеться презентація інтерактивної виставки місцевої майстрині "Сто років історичного костюму".

До Дня міста пройде також традиційний фестиваль повітряних куль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-