На Львівщині відкрили еколого-пізнавальну стежку

На Львівщині відкрили еколого-пізнавальну стежку "Голуби"

Укрінформ
Еколого-пізнавальну стежку "Голуби" відкрили до початку нового туристичного сезону в Яворівському національному природному парку на Львівщині.

Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

"До початку туристичного сезону-2019 в Яворівському національному природному парку відкрили еколого-пізнавальну стежку "Голуби". Вона пролягає на маршруті до Крехівського монастиря, і численні відвідувачі та паломники матимуть змогу більше дізнатися про дивовижну природу розточанського горбогір’я та відпочити у мальовничій місцевості", - йдеться в повідомленні.

Маршрут екостежки проходить через сосновий та буковий ліси, оминає комплекс скельних виходів вапняків з невеличкими гротами. Тут чітко простежується характерний для Розточчя рельєф – горби, порізані глибокими ярами-дебрами. На мальовничій галявині облаштоване затишне місце відпочинку.

Пішохідний шлях № 4901 Еколого-пізнавальна стежка "Голуби" ознаковано відповідно до ДСТУ 7450:2013. Протяжність шляху - 2,5 км.

Читайте також: Туристичний проект «РовеЛове Розточчя»: нові кроки реалізації обговорили в Польщі

Нитка маршруту: Крехівський монастир святого Миколая Отців Василіян – долина річки Фійна (відпочинкова база "Істок") – місце зростання рідкісних видів рослин – скельні виходи вапняків – урочище Голуби  – святе джерело – скеля Камінь Тимоша (печерний монастир кінця XVI ст.).

В урочищі Голуби є місця для наметів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-