У Львові стартував Етнофестиваль гостинності

У Львові стартував Етнофестиваль гостинності

Фото
Укрінформ
III Етнофестиваль гостинності, який покликаний відроджувати та популяризувати народні звичаї і традиції та активізувати культурно-мистецьке життя краю, розпочався на Львівщині.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Я б дуже хотів, щоб шість сотень колективів Львівщини, які беруть участь в Етнофестивалі, завітали у кожне село, кожне містечко для того, щоб нагадати нашим людям, що ми – українці. Що наша земля подарувала нам неймовірні таланти. Пам’ятаймо слова Кобзаря «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине... От де, люде, наша слава, Слава України!». Ми повинні відстоювати свою мову, свою віру, нашу пісню», - зазначив у вітальному слові голова облдержадміністрації Олег Синютка.

Зазначається, що фестиваль розпочався масштабним концертом інструментальної музики на головному майдані обласного центру — біля пам`ятника Тарасу Шевченку. Надалі він не лише ознайомить глядачів з українським традиційним народним мистецтвом, але й дасть змогу насолодитися розмаїттям пісень, захопливими ритмами танцю.

Читайте також: Тернопільщина початок туристичного сезону відсвяткувала в старовинному замку

Етнофестиваль гостинності було започатковано 2017 року. Цьогоріч він триватиме впродовж дев’ятнадцяти тижнів, даруючи мешканцям різних районів неповторні враження, гарний настрій, можливість поспілкуватися, насолодитися мистецькими барвами української пісні. Вже 12 травня, відбудеться п’ять виїздів до районів, зокрема, до Золочівського, Радехівського, Пустомитівського, Бродівського та Турківського.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-