У Вінниці стартує

У Вінниці стартує "Великоднє диво"

Укрінформ
У Вінниці в четвер розпочинається етнофестиваль "Великоднє диво" - містяни розфарбовуватимуть звичайні та велетенські писанки і знайомитимуться з великодніми традиціями.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в департаменті в справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

"Сьогодні після 12-ї в нашому місті розпочнеться етнофестиваль "Великоднє диво", який проводиться вже вдруге. Він буде цікавим і дорослим, і малим, адже тут можна буде не тільки познайомитися з народними великодніми традиціями, а й навчитися розмальовувати писанки, одна із яких – майже півтораметрова", - повідомили в департаменті.

Читайте також: Великодній ярмарок відкрився у Вінниці

Головна локація фестивалю буде на майдані Незалежності. Тут можна буде взяти участь у майстер-класах з розфарбовування писанок у різних техніках, а також у різноманітних конкурсах. Вони відбудуться в межах освітньо-мистецького проекту "Великдень у різних проявах народного мистецтва". Також охочі зможуть почути цікаві розповіді краєзнавців та мистецтвознавців про писанкарство як давню традицію українського народу та дізнатися чимало цікавого про автентичні писанки Поділля.

Окрім того, на фестивалі відбудеться фінал мистецького проекту "Пасхальні візерунки", під час якого буде презентована виставка велетенських писанок. А одне із 135-сантиметрових гіпсополімерних яєць дозволять розмальовувати усім охочим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-