Заповідник

Заповідник "Гетьманська столиця" в Батурині розпочав екскурсійний сезон

Фото
Укрінформ
Новий екскурсійний сезон у Національному історико-культурному заповіднику "Гетьманська столиця" в Батурині Чернігівської області розпочався відкриттям виставок і передачею копії Томосу.

Про це повідомляє прес-служба заповідника у Facebook

"18 квітня 2019 року, в День пам’яток історії та культури, в Національному заповіднику "Гетьманська столиця" розпочався екскурсійний сезон. Цього дня на території Цитаделі Батуринської фортеці знову відкрилася тимчасова виставка "Ясновельможні гетьмани. Життя заради України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, в церкві Воскресіння Господнього відбулася передача заповіднику копії Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Кульмінацією дня стало відкриття виставки на території Воскресенської церкви "Могили українських гетьманів". Вона розповідає про тих керманичів України, які до останнього подиху боролися за права й вольності Війська Запорозького і місця поховання яких на сьогодні, переважно, втрачені або невідомі.

Читайте також: Батурин відзначає 350-річчя заснування в місті гетьманської резиденції

Як повідомлялося, виставка воскових фігур "Ясновельможні гетьмани. Життя заради України", розміщена у Гетьманському будинку на території Цитаделі Батуринської фортеці, – дуже популярна серед відвідувачів.

Фото: @getmanskastolitsya.zapovidnyk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-