Канатну дорогу на львівський Високий Замок обіцяють збудувати до 2021 року

Канатну дорогу на львівський Високий Замок обіцяють збудувати до 2021 року

Відео
Укрінформ
Найстаріший район Львова – Підзамче – має з’єднати із найвищою точкою міста – Високим Замком – підвісна оглядова канатна дорога.

Про це повідомила прес-служба міської ради. 

"Львівські депутати затвердили інвестиційний проект "Будівництво підвісної оглядової канатної дороги для використання рекреаційних можливостей парку "Високий Замок". Ініціатором цього проекту виступила Львівська обласна організація "Реабілітація осіб з інвалідністю",- йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підвісна оглядова канатна дорога виконуватиме атракційну оглядову функцію, а також створить умови інклюзивності для усіх категорій відвідувачів, зокрема маломобільних груп населення, до оглядових майданчиків та пам’яток археології й архітектури на території парку "Високий Замок".

Читайте також: Львів запропонує туристам два нові маршрути

"Це початок процесу оголошення інвестиційного конкурсу. Думаю, охочих взяти в ньому участь буде багато. Все дуже регламентовано, є позиція ЮНЕСКО, є позиція містобудівельної ради, Міністерства культури. Обмежень багато і ми забезпечили усі моменти. Участь у конкурсі можуть брати як українські, так і іноземні інвестори",- зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Інвестиційний проект передбачає спорудження комплексу підвісної оглядової канатної дороги, пішохідного моста пам’яті Героїв Небесної Сотні, заходів з благоустрою парків "Високий Замок" та "На Валах" у межах території реалізації проекту та інших компонентів і заходів.

Загальна вартість проекту становить майже 400 мільйонів гривень. Введення комплексу в експлуатацію планується в І кварталі 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-