З Полтави відправився перший авіарейс до Єгипту

З Полтави відправився перший авіарейс до Єгипту

Укрінформ
Із Міжнародного аеропорту "Полтава" відправився перший рейс з пасажирами до єгипетського міста Шарм-ель-Шейх.

Про це повідомляє сайт "Новини Полтавщини".

"Сьогодні, 26 березня, близько 12.10 Boeing 737-700 NG (рейс SQP7186), який майже 4 години летів із Шарм-ель-Шейху, приземлився на полтавському летовищі. У зворотному напрямку літак відправився о 13.25", - йдеться в повідомленні.

За словами директора ПОКП "Аеропорт-Полтава" Володимира Окари, сьогоднішній рейс заповнений практично на 99% – пасажиромісткість літака 149 місць, пасажирів зареєструвалось 146.

Рейси до Шарм-ель-Шейха будуть регулярними. Літаки відправлятимуться щовівторка о 16.00. З червня вильоти здійснюватимуться щочетверга та щонеділі.

Читайте також: Експресом до "Борисполя" скористалися 200 тисяч пасажирів

З відновленого аеропорту планують здійснювати регулярні рейси до Туреччини. Перший має відлетіти 2 травня до Анталії, туроператори вже почали продаж квитків.

Як відомо, 20 грудня 2017 року Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про надання аеропорту "Полтава" статус міжнародного. Згодом розпочалися масштабні будівельні роботи, зокрема, капітально відремонтували аеровокзальний термінал. Летовище доукомплектували спецтехнікою та необхідним обладнанням.

Т.в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий прокоментував, що аеропорт у тому вигляді, яким він є зараз, обійшовся в 69 млн грн. Ще потрібні кошти у розмірі 60 млн грн на пожежну машину і на дообладнання для персоналу. А за бюджетні кошти (орієнтовно 300 млн грн) необхідно зробити ремонт злітно-посадкової смуги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-