Україну торік відвідали понад 14 мільйонів туристів

Україну торік відвідали понад 14 мільйонів туристів

Укрінформ
Україну минулого року відвідало 14,2 млн іноземних туристів.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку на своїй сторінці у Facebook.

"У 2018 році нашу країну відвідало 14,2 млн іноземців, ми ж працюємо над тим, щоб збільшити цю цифру до близько 30 мільйонів туристів щорічно. Це можливо зробити шляхом розвитку туристичних можливостей столиці та регіонів", - йдеться в повідомленні.

Важливою складовою роботи міністерства є представлення України світові. У цьому році на розвиток туризму України в Бюджеті передбачено 17 млн грн.

Читайте також: На Арабатській стрілці затвердили найнижчі в Україні ставки турзбору

"У 2019 ми плануємо представити нашу країну, як цікавий туристичний напрямок, на важливих міжнародних виставках у Лондоні, Сінгапурі, Барселоні та Шанхаї", - зазначили у МЕРТ.

Водночас, Мінекономрозвитку, як державний регулятор в сфері туризму, працює не лише над популяризацією України, але й над тим, аби краще захищати наших туристів.

"Ми розробили законопроект про підвищення фінансової відповідальності туроператорів. Ініціатива полягає в тому, щоб встановити щоденне фінансове забезпечення на рівні 5% від обороту туроператора та не менше €50 тис", - зазначається в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році Держприкордонслужба зафіксувала зростання кількості туристів із неприкордонних країн, зокрема Європи: Іспанії - на 68%, Великобританії - 47,3%, Литви - 23,4%, Італії - 15,4%, Німеччини - 13,3 %, Франції - 9,2%, а також Індії - на 57,4 %, Китаю - на 38,8%, Японії - на 38,3%, Ізраїлю - на 21,7% та США - на 19%.

Як відомо, з початку 2019 року в Україні почали діяти нові ставки туристичного збору. Раніше їх розмір встановлювався у відсотках до вартості номеру, а з 1 січня 2019 року у відсотках від мінімальної зарплати: до 0,5% для українських туристів та до 5% для іноземних туристів. Конкретну ставку туристичного збору повинна визначити кожна окрема сільська, селищна, міська рада або рада об’єднаної територіальної громади для свого населеного пункту. У 2019 році туристичний збір не може перевищувати 20,86 грн за добу розміщення для українських туристів та 208,65 грн (близько 6,5 євро) для іноземних туристів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-