Чернігів влаштує фестивальні вікенди на

Чернігів влаштує фестивальні вікенди на "Зелених сценах"

Укрінформ
Чернігівський міні-фестиваль просто неба "Зелена сцена-2019" цьогоріч проходитиме в новому форматі з травня по вересень – по одному вікенду щомісяця – й повернеться на колишню локацію.

Про це заявила організатор заходу Леся Федоренко, повідомляє Zruchno.Travel

"У цьому році ми повертаємося на ту локацію, де все починалося. Тобто на Алею героїв в центрі Чернігова. У минулому році, як ви знаєте, "Зелена сцена" переїжджала на територію історичного Чернігівського валу через масштабну реконструкцію Алеї героїв, але в цьому році ми повертаємося на нашу улюблену локацію", – сказала Федоренко.

Так, перша "Зелена сцена" прийматиме гостей 17-19 травня. Потім Чернігів буде фестивалити з 14 по 16 червня. Наступного разу "Зелена сцена" відкриється 12 липня, в серпні – з 16 до 18, а завершальний фестивальний вікенд відбудеться 15-17 вересня.

У новому сезоні організатори не розділятимуть міні-фестивалі за тематичним наповненням і стилем музики, як було торік. Водночас всі недільні дні фестивальних вікендів присвятять літературі та поезії.

Читайте також: Одеса кличе на фестиваль Святого Патрика

"У минулому році ми провели експеримент і кожну "Зелену сцену" присвячували певному стилю музики або певній тематиці. В цьому році ми вирішили відмовитися від такого строгого поділу, оскільки, хоч це і цікавий формат, дотримуватися його досить важко. Головною особливістю фестивалю цього року стане злиття "Зелених сцен" з іншим нашим проектом – літературним фестивалем Litera. Щонеділі фестиваль відтепер буде літературно-музичним днем. У програмі кожного літературного дня "Зелених сцен" будуть виступи двох літераторів, а також невеликий акустичний концерт між читаннями", – пояснила Федоренко.

Крім того, Леся Федоренко додала, що цьогоріч фестивальна локація буде організована інакше. Організатори передбачать як фан-зону, так і більш комфортну зону, де можна буде сісти, розслабитися й насолоджуватися музикою. Також гостей фестивалю чекають фуд-корти, дитяча зона й кіномайданчик.

Детальна програма фестивалю наразі уточнюється й буде відома в середині квітня.

Культурно-соціальний проект "Зелена сцена" з 2011 року проводився у форматі щотижневого міні-фестивалю з травня до вересня. Захід об’єднує українську творчу молодь різних напрямків: акторів, музикантів, художників, фотографів, поетів, майстрів хенд-мейду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-