Україна та Боснія і Герцеговина співпрацюватимуть у галузі туризму

Україна та Боснія і Герцеговина співпрацюватимуть у галузі туризму

Укрінформ
Україна та Боснія і Герцеговина підписали міжурядову угоду про співробітництво в галузі туризму.

Про це інформує прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

«Відповідно до підписаної Угоди сторони домовилися заохочувати співробітництво у сфері туризму, а саме: організовувати двосторонні туристичні обміни, встановлювати прямі контакти між органами влади, туристичними операторами, іншими підприємствами й організаціями, які здійснюють діяльність у галузі туризму, вживати заходів для безпеки туристів, обмінюватися досвідом та статистичною інформацією, розвивати туристичну інфраструктуру та матеріальну базу, а також сприяти інвестуванню у туристичну галузь України та Боснії і Герцеговини», - йдеться в повідомленні.

Міжурядову угоду про співпрацю в туристичній галузі було підписано 14 березня в Києві в межах зустрічі міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадима Черниша та заступника міністра зовнішньої торгівлі та економічних відносин Боснії і Герцеговини Мато Франичевича.

Читайте також: Порошенко наголошує на потребі розвитку в Україні туризму

Як зауважив Черниш, для розвитку туризму необхідно надати можливість підприємцям України та Боснії і Герцеговини розвідати території обох країн, культурні традиції та цікаві перспективи для створення й розвитку бізнесу.

Крім того, під час зустрічі українська сторона запропонувала започаткувати створення спільних підприємств та ринків збуту, що знайшло позитивний відгук серед представників делегації Боснії і Герцеговини.

«Враховуючи спільну проєвропейську орієнтацію України та Боснії і Герцеговини, а також географічне розташування наших країн, розвиток спільних ринків збуту може стати новим вдалим етапом торговельно-економічних відносин», - зазначив Черниш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-