В італійському парку туристів штрафуватимуть за прогулянку в шльопанцях

В італійському парку туристів штрафуватимуть за прогулянку в шльопанцях

Укрінформ
В Італії туристів, які прогулюються стежками національного парку Чинкве-Терре в шльопанцях, сандалях або іншому невідповідному взутті, планують штрафувати.

Як повідомляє The Local, штраф може становити до 2500 євро.

Рятувальники скаржаться, що їм набридло допомагати невідповідно взутим туристам, які застрягають на крутих схилах та вузьких стежках місцевості.

"Проблема в тому, що люди приходять сюди, думаючи, що вони на морському узбережжі, але стежки понад селами більше схожі на гірські", - розповів голова національного парку Чинкве-Терре Патріціо Скарпелліні.

Для інформування відпочивальників у рибальських селах, що розташовані на території Чинкве-Терре, будуть поширювати плакати й листівки. Працівники поліції та національного парку також перевірятимуть взуття відвідувачів, перш ніж штрафувати тих, хто ігнорує попередження.

Читайте також: Унікальний коридор в Італії відкриють для всіх туристів

За словами рятувальників з сусідньої Генуї, їх часто викликають на допомогу туристам, які потрапили в скрутне становище в Чинкве-Терре. Рятувальні вертольоти обходяться італійським службам екстреної допомоги до п'яти тисяч євро на годину.

Поки Чинкве-Терре готується до нового курортного сезону, влада очікує, що проблема тільки посилиться. Кількість відвідувачів цьогоріч має подвоїтися.

За оцінками експертів, до мальовничого регіону прибуває 2,5 мільйона відвідувачів на рік. Із них 450 тисяч приїхали влітку минулого року. Цьогоріч у період з квітня по вересень очікується 750 тисяч відвідувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-