На Львівщині новий веломаршрут проляже вздовж вузькоколійки

На Львівщині новий веломаршрут проляже вздовж вузькоколійки

Укрінформ
Новий веломаршрут у межах Національного природного парку "Північне Поділля" напрацьовують на Львівщині.

Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації. 

"Представники відділу рекреації та туризму Національного природного парку "Північне Поділля" та відділу культури, національностей, релігій та туризму Бродівської РДА  розпочали роботу над проектом нового туристичного веломаршруту для школярів, який пролягатиме лісовими масивами по шляху вузькоколійки австрійського періоду",- йдеться в повідомленні.  

Фахівці з туризму оглянули ділянки майбутнього веломаршруту. Зокрема, побували у лісових кварталах, де зростають первоцвіти (підсніжник звичайний, печіночниця звичайна, цибуля ведмежа, яку в народі називають черемша, та інші), які в лісах Бродівщини тільки-но пробиваються крізь сухе листя.

Читайте також: Гранітні кар'єри й "поліські дюни": для туристів готують новий веломаршрут

Водночас в адміністрації парку зазначають, що в цій місцевості є досить багато зубрів. За словами мисливствознавця Андрія Яремчука, зараз у Бродівських лісах проживає 67 зубрів різного віку. У весняний період вони поділилися на кілька стад і часто виходять на поля, де зійшов озимий ріпак. Це племінні тварини біловезької та кавказько-біловезької порід, які суттєво відрізняються від своїх співбратів, які населяють карпатські ліси.

Як повідомляв Укрінформ, у лісах ПП "Північне Поділля" відродилися карстові озера "Сині вікна", які також стануть принадою для туристів.

Фото: park-podillya.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-