У Кривому Розі покажуть унікального слона-гіганта

У Кривому Розі покажуть унікального слона-гіганта

Відео
Укрінформ
У Криворізькому історично-краєзнавчому музеї взялися за реставрацію скелета дейнотерія гігантума – предка слона, який жив на території України три мільйони років тому.

Як розповідається в сюжеті 34 каналу, череп доісторичного слона в Кривому Розі знайшли ще минулого століття. Вага тварини становила близько шести тонн. А висота досягала чотирьох метрів. Дейнотерій гігантум вважається найбільшою твариною, яка коли-небудь жила на території України.

"Знайдений він при розкопках піску для наших новобудов бульдозеристом. Цей чоловік не зрозумів важливості знахідки, тому він з піском цей череп і скелет розбив. Це була перша в Радянському Союзі знахідка скелета цієї тварини, а в Європі – п’ята", – зазначив  заступник директора Криворізького історично-краєзнавчого музею Олександр Мельник.

Кістки дейнотерія чекали на реставрацію понад півстоліття. Для відновлення черепа тварини знадобилися залізна арматура й 300 кілограмів гіпсу.

"Тут проведена велика анатомо-пластична робота на основі об’єктів, які по всій Україні. І в чому інтерес, що об’єкт цей рідкісний, дивіться, які бивні, у всіх вони коротші", – пояснив художник-реконструктор міського краєзнавчого музею Віталій Македонський.

Читайте також: “Ярмарок екскурсій” у Кривому Розі презентував сотню туристичних маршрутів

Крім черепа, в музеї також планують відреставрувати й лапу стародавньої тварини. Її теж знайшли на будівництві.

Побачити гіганта дейнотерія гігантума можна буде у краєзнавчому музеї Кривого Рогу на Міжнародний день музеїв – у середині травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-