У Миколаєві колоритно зустрінуть свято Колодія

У Миколаєві колоритно зустрінуть свято Колодія

Укрінформ
У Миколаєві впродовж "святкових" вихідних, 8-10 березня, триватиме перший фольклорний фестиваль "Вся надія на Колодія!" зі стародавніми обрядами, козацькими забавами й частуваннями.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської міської ради. 

"8, 9 та 10 березня Соборна площа (Миколаєва – ред.) перетвориться на справжнє містечко колоритної української творчості та культури, на якому розгорнуться народні гуляння, присвячені традиційно українській Масниці", - йдеться в публікації.

Так, 8 березня з 15:00 на містян та гостей чекають смачні частування, лицарські бойові турніри, виступи солістів оперної сцени, запальних гуртів.

У суботу, 9 березня, з 12:00 веселі проводи зими й незабутню зустріч весни з піснями, танцями й стародавніми обрядами святкування Колодія подарує містянам Палац культури "Молодіжний". Крім цього, впродовж дня для усіх охочих проводитимуться дорослі й дитячі ігри з призами, битви подушками, концертна програма за участю артистів Миколаївського міського палацу культури "Корабельний", народного ансамблю циганської пісні і танцю "Бахтале", кавер-бендів BadSister і Cheesecake, буде встановлено стовп з безліччю подарунків.

Читайте також: Закарпаття кличе на "Біле вино"

Також організатори обіцяють щедрі частування варениками й іншими смаколиками української кухні.

У неділю, 10 березня, з 12:00 святковий день розпочнеться розважальною програмою від козацької школи "Спас" і гурту "Козачка". Продовжиться народне гуляння фольклорним святом, а після завершення фестивалю о 18:00 на усіх охочих чекає грандіозне спалювання опудала Мари-Морени - символу минулої зими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-