Зону відчуження в 2018-му відвідало на третину більше туристів, ніж роком раніше

Зону відчуження в 2018-му відвідало на третину більше туристів, ніж роком раніше

Укрінформ
Кількість відвідувачів Чорнобильської зони відчуження у 2018 році зросла на 30%, як порівняти з 2017-м.

Про це стало відомо під час публічного звіту голови Державного агентства з управління зоною відчуження Віталія Петрука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого року кількість відвідувачів зросла на 30% у порівнянні з 2017 роком. За підтримки ПРООН/ГЕФ та громадських організацій у рамках Програми малих грантів ПРООН для ефективного інформування відвідувачів у двоповерховій будівлі на КПП "Дитятки" відкрили інформаційний центр "Чорнобиль: територія змін", – зазначили в агентстві.

Приміщення ІнфоЦентру стало першою будівлею зони відчуження, що реконструйована за сучасними принципами енергоефективності та із застосуванням «зелених» технологій. Зокрема, в оновленій будівлі ІнфоЦентру з’явилася власна сонячна електростанція, енергоощадне LED-освітлення, теплоізоляція стін, вікон і дверей, а також інноваційна система опалення та кондиціонування. Це дасть змогу не лише зекономити кошти на утримання будівлі, а й уникнути понад 20 тонн викидів вуглекислого газу на рік.

Читайте також: Чорнобильська зона б'є рекорди відвідуваності

"У 2018 році ефективно проводилася робота з інформування громадськості про розвиток зони відчуження. Зокрема, було презентовано експозицію "Chornobyl: the territory of change" у Відні на виставковому майданчику ООН та під час Першого форуму регіонів Республіки Білорусь і України в Гомелі, а також організовано виставку "Чорнобиль – територія змін" у центральному холі Верховної Ради України", - розповіли в агентстві.

Також запроваджено систему "Електронний квиток", яка дала змогу перейти на електронні носії інформації, забезпечити прозорість та спрощення процесів проходження заявок на відвідування зони відчуження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-