Тисячі пролісків розквітли в дендропарку на Херсонщині

Тисячі пролісків розквітли в дендропарку на Херсонщині

Фото
Укрінформ
На території біосферного заповідника "Асканія-Нова" імені Фрідріха Фальц-Фейна, що на Херсонщині, розпочалося масове цвітіння пролісків. 

Як повідомляє видання "Новий день", первоцвіти в дендропарку помітив і сфотографував директор заповідника Віктор Гавриленко в перших числах лютого.

"У старій частині дендропарку, на площі в 29 гектарів, вже чимдуж цвітуть проліски. Та не окремими квітками, а цілими куртинами – тисячі рослин! На деревах жваво співають синички, а в цілинному степу жайворонки вже розбилися на пари й теж щосили співають, радуючи слух любителів природи", – сказано в повідомленні.

Видання зазначає, що тепла зима на Херсонщині супроводжується і справжніми температурними рекордами. За даними обласного Гідрометцентру, 4 лютого температура повітря в краї досягла 13,2 градусів Цельсія, що є максимумом за останні 70 років. І це вже другий температурний рекорд від початку року.

Читайте також: Херсонщина відправить туристів за соляним маршрутом

"До того "небесна канцелярія" відзначилася 29 січня, коли повітря прогрілося до плюс 11,2 градусів! Судячи з тенденції, що намітилася, таких рекордів у цьому році нас чекає ще чимало", – прогнозує видання.

Варто зазначити, що Різдво в заповіднику також ознаменувалося цвітінням відразу декількох видів рослин. На початку січня в дендропарку розквітли кущі жасмину й жимолость запашна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-