У Рівному сьогодні розпочинається Міжнародний фестиваль органної музики

У Рівному сьогодні розпочинається Міжнародний фестиваль органної музики

Укрінформ
Відсьогодні упродовж двох тижнів щонеділі у камерному залі Рівненської обласної філармонії звучатиме органна музика у виконанні кращих виконавців світу – учасників Міжнародного фестивалю «Органний собор-2019».

«Сьогодні увечері фестиваль відкриє відомий чеський органіст Петр Плани. Навчався органіст в консерваторії в Остраві та в Академії музичного мистецтва в Празі. Він багато виступає соло, його концерти проходять від Великобританії до Японії. Органіст є членом журі кількох міжнародних конкурсів, працює доцентом кафедри музичної освіти в Палацькому університеті, м. Оломоуц, в місті, що вважається столицею моравських історичних органів», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що серед учасників фестивалю - легендарна українська органістка, заслужена артистка України та викладачка Ольга Дмитренко.

Саме вона першою з українських органістів отримала визнання на міжнародному конкурсі за кордоном під час фестивалю “Празька весна”.

Читайте также: На Певческом поле поселится 40-метровый дракон

А фееєричне завершення фестивалю відбудеться за участі львівських артистів - Олени Мацелюх /орган/, Анжели Приходько /скрипка/, Меланії Макаревич /фортепіано/ та академічного камерного оркестру рівненської обласної філармонії – диригент Юрій Скрипник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-