В австрійських музеях зросла кількість відвідувачів

В австрійських музеях зросла кількість відвідувачів

Укрінформ
Кількість відвідувачів музейних установ Австрії торік сягнула 6 млн 460 тис. осіб, що майже на мільйон більше, ніж роком раніше.

Про це заявив федеральний міністр Австрії з питань ЄС, мистецтва, культури та медіа Гернот Блюмель, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Кількість відвідувачів, яка майже на мільйон перевищує позаторішню, засвідчує, що наші вітчизняні культурні установи є одними з найважливіших у світі як на національному, так і на міжнародному рівні. У 2018 році федеральні музеї та Австрійська національна бібліотека встановили рекорд, що вражає, з 6,46 мільйона відвідувачів", - сказав міністр.

За його словами, такий приріст відвідуваності засвідчив, що австрійські федеральні музеї "грають у міжнародній вищій лізі".

Читайте також: Литовські музеї можна буде відвідати безкоштовно

Значне зростання кількості відвідувачів у 2018 році (23%) зафіксовано у віденському Музеї історії мистецтв – одному з найбільших художніх музеїв світу, у зібраннях якого є прославлені шедеври західноєвропейського мистецтва. Торік його відвідала рекордна кількість людей - 1 млн 750 тисяч.

Розташований навпроти Природно-історичний музей, який також зарахований до найбільших світових установ, відвідали торік 777 тис. осіб.

До галереї-музею в палацовому комплексі Бельведер, де також розташована одна з найбільших і найбагатших колекцій європейського мистецтва, у 2018 році завітали майже 1,6 млн відвідувачів.

Всесвітньо відома галерея "Альбертина" також відзначилася рекордом – торік кількість відвідувачів вперше сягнула позначки 1 млн осіб.

Австрійську національну бібліотеку торік відвідали понад півмільйона осіб, Технічний музей Відня – 383 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-