Саудівська Аравія хоче запропонувати власний аналог кориди

Саудівська Аравія хоче запропонувати власний аналог кориди

Укрінформ
Саудівська Аравія розглядає кілька варіантів розвитку своєї індустрії розваг, серед яких: проведення гри Національної баскетбольної ліги та бої биків у іспанському стилі.

Про це заявив очільник Головного управління розваг Саудівської Аравії Туркі аль-Шейх, повідомляє Reuters.

“Сподіваюся, національні компанії, банки, підприємці, митці та усі сектори діятимуть разом. Існують золоті можливості”, - сказав аль-Шейх.

За його словами, Саудівська Аравія хоче стати одним із провідних світових центрів розваг та планує провести цього року десятки заходів, у тому числі: автоперегони, театральні вистави та магічні шоу.  “Це відкриває двері для створення десятків, якщо не сотень тисяч робочих місць і десятків, якщо не сотень мільярдів реалів”, - наголосив чиновник.

Водночас він не назвав жодних часових проміжків, у яких ці плани повинні бути втілені.

Reuters нагадує, що посадовці Головного управління розваг раніше пояснили, що пропоновані зміни мають на меті повернути до країни близько чверті із 20 млрд дол, які громадяни країни щорічно витрачають на розваги закордоном.

Читайте також: У Саудівській Аравії першим жінкам-гідам видадуть ліцензії

Додамо, що кронпринц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман послабив соціальні рамки та правила гендерної сегрегації, скасувавши серед іншого тривалу заборону на керування жінками автомобіля. У країні, в якій донедавна спеціальна поліція патрулювала вулиці, вишуковуючи такі “порушення громадської моралі”, як: танці чи спів - навіть відбувся концерт групи “Black Eyed Peas”.

Утім, ці зміни супроводжуються утисками численних дисидентів, серед яких: борці за права жінок, священики й інтелектуали.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-