Обсяги світового турпотоку сягнули рекордної позначки

Обсяги світового турпотоку сягнули рекордної позначки

Укрінформ
У 2018 році туристи з усього світу здійснили 1,4 мільярда міжнародних подорожей, що на 6% більше, ніж роком раніше.

Про це інформує Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO), зазначаючи, що таких показників планувалося досягти лише в 2020 році.

Мандрівники стали частіше відвідувати Близький Схід (+10%) та Африку (+7%), а кількість поїздок до Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Європи зросла на 6%.

Торік кількість іноземних туристів в Європі сягнула 713 мільйонів, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні було зареєстровано 343 мільйони гостей, в країнах Північної та Південної Америк - 217 мільйонів, в Африці - 67 мільйонів, на Близькому Сході - 64 мільйони.

Читайте також: Туристичне Прикарпаття вперше презентують у Нью-Йорку

Очікується, що в 2019 році турпотік у світі зросте ще на 3-4% через стабільні ціни на паливо, що призводить до доступності авіаперевезень. Також є тенденція до значного збільшення кількості поїздок з країн, що розвиваються.

"Розвиток туризму останніми роками підтверджує, що сектор сьогодні є одним з найпотужніших драйверів економічного зростання. Стабільне керування й розширення галузі приносить реальну вигоду для всіх країн, створюючи водночас можливості для працевлаштування й підприємництва. У 2019 році UNWTO зосередить увагу на навчанні, навичках і створенні робочих місць", - зазначив Генеральний секретар UNWTO Зураб Пололікашвілі.

Цьогоріч, за словами Пололікашвілі, мандрівники більше виявлятимуть інтерес до спортивного та оздоровчого туризму, а також до поїздок, в яких беруть участь представники кількох поколінь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-