Гаваї кличуть туристів на новий незвичайний пляж

Гаваї кличуть туристів на новий незвичайний пляж

Фото
Укрінформ
На Гаваях туристи можуть відвідати пляж із чорним піском, що утворився після виверження вулкана. 

Як пише Lonely Planet, топографія острова Гаваї, також відомого як Великий острів Гавайського архіпелагу, постійно змінюється через активність розташованого тут вулкана Кілауеа. Іноді це відбувається надзвичайно швидко. Наприклад, після останнього виверження торік у травні на острові раптово з'явився пляж з чорним піском, що складається з вулканічних мінералів й елементів лави.

«Новий чорний піщаний пляж в парку Isaac Kepo'okalani Hale Beach Park - це дещо позитивне після торішнього виверження Кілауеа», - говорить виконавчий директор Бюро відвідувачів острова Гаваї Росс Бьорч.

За його словами, місцева влада сподівається, що туристам сподобається це особливе місце, яке також слугуватиме нагадуванням про унікальну здатність острова Гаваї постійно змінюватися.

Читайте також: Туристи розпробували всипаний "попкорном" пляж в Іспанії

Як нагадує видання, коли 3 травня 2018 року в районі містечка Лейлані-Естейтс прокинувся вулкан Кілауеа, в повітря було викинуто 250 мільйонів кубометрів лави. Кількатижневе виверження, яке геологи вважають одним з найбільших за останнє сторіччя, залишило після себе жахливі сліди руйнування. Лава знищила 577 будинків і змусила евакуюватися понад 2 000 осіб. Вона також стерла з лиця землі унікальні природні ділянки та екосистеми, підігріла 400-літнє озеро до того, що воно випарувалося, вбивши безліч морських істот.

Фото: Hawai'i Visitor Bureau

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-