Столичні музеї обіцяють призи за селфі з експонатами

Столичні музеї обіцяють призи за селфі з експонатами

Укрінформ
Відомі київські музеї до Міжнародного дня музейних селфі, що відзначається 16 січня, запропонували відвідувачам власні флешмоби з конкурсами та призами.

Відповідну добірку підготував портал Zruchno.Travel

Національний заповідник "Софія Київська" 16 січня на один день дозволить усім робити селфі там, де фотографуватися заборонено. Тих, хто завітає цього дня до одного з музеїв заповідника, сфотографується на тлі чи всередині пам’ятки та опублікує селфі у Facebook із хештегом #MuseumSelfie та #SelfieSophiaKyiv, можуть очікувати приємні сюрпризи.

Національний художній музей України (NAMU) запрошує 16 січня зробити селфі з улюбленим експонатом, запостити фото у соцмережах Facebook або Instagram, додати хештеги #NAMUselfie і #MuseumSelfie та виграти подарунок від музею. Переможця оголосять уже наступного дня – 17 січня. Студентам та школярам вхід безкоштовний.

Національний музей Тараса Шевченка нагадує, що Кобзар відомий своїми численними автопортретами, й пропонує усім створити власні портрети. 16 січня в експозиції можна буде знайти послання від Шевченка, які можна прочитати лише зробивши фото. Ті, хто опублікують свої фото в соціальних мережах з хештегами #shemuseum та #museumselfie, можуть виграти подарунок від музею.

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків підкреслює, що в нього кожен день – це день селфі. Але тільки 16 січня буде проводитися флешмоб: тут треба не просто зробити селфі, а скопіювати чи спародіювати будь-який експонат та викласти фото з хештегами #MuseumSelfie та #KhanenkoMuseum. Бонусом йде безкоштовний вхід.

Історико-меморіальний музей Михайла Грушевського вже четвертий рік поспіль долучається до Міжнародного флешмобу музейних селфі. Треба лише зробити селфі в музеї та розмістити фото в Facebook з хештегами #MuseumSelfie і #hrushevskyhouse. Автор найоригінальнішого фото отримає книгу "Дитина у звичаях і віруваннях українського народу" Марка Грушевського. Вхід цього дня за ціною пільгового квитка – 10 грн.

Читайте також: У краєзнавчому музеї Житомира влаштують селфі-день

Національний центр народної культури "Музей Івана Гончара" створив міні-експозицію з реплік музейних експонатів у ТРЦ "Гулівер". 16 січня музейники розповідатимуть про традиційну культуру та святкові головні убори кінця ХІХ століття. Кожен гість матиме можливість зробити пам’ятне селфі та розмістити його в Facebook, Instagram або Twitter з хештегами #MuseumSelfie #IvanHoncharMuseum та #gullivercenter. Серед учасників буде розіграно набір з 32 листівок з давніми світлинами з фондів музею.

Національний військово-історичний музей України вперше долучається до акції Museum Selfie Day. 16 січня вхід до музею та усіх його філій буде вільним, якщо гість зробить селфі (без спалаху) та викладе його у Facebook, Instagram або Twitter з тегами #MuseumSelfie та #НВІМУ. Автори двох кращих фото отримають призи.

Національний історико-архітектурний музей "Київська фортеця" запрошує 16 січня до участі у флешмобі. Для цього потрібно зробити селфі на тлі чи поруч з улюбленим експонатом та опублікувати його в Facebook із хештегом #MuseumSelfie та тегом музею #KyivFortress. Автор найцікавішого селфі отримає у подарунок нещодавно надруковану монографію.

Музей історії туалету також запрошує 16 січня зробити селфі з улюбленим експонатом та опублікувати його у Facebook, Twitter та Instagram із хештегом #MuseumSelfie та #MuseumWC, але про призи не повідомляє.

Читайте також: У дніпровському музеї зможуть позмагатися майстри селфі

Національний науково-природничий музей НАН України розширює межі акції – учасникам тутешнього флешмобу готові зарахувати фото, зроблене й до 16 січня. Головне – викласти його у Facebook, Instagram або Twitter, додавши хештег події та музею. Переможця оберуть за кількістю вподобань під світлиною.

Національний музей народної архітектури та побуту України оголошує конкурс до Міжнародного дня селфі в музеях і пропонує сфотографуватися на тлі різдвяної шопки у музеї просто неба. Зробленим фото треба поділитися на своїй сторінці в Facebook з тегом музею та хештегами: #МузейПростоНеба #MuseumSelfie. За допомогою сервісу random.org 19 січня, на завершення проекту "Зима в українському скансені", буде оголошено переможця. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-