У садибі поліського Святого Миколая частуватимуть кутею
Такими атракціями зустрічатимуть гостей у садибі поліського Святого Миколая, що в селі Малинівка Малинського району, повідомляє кореспондент Укрінформу.
"На Різдво в садибі поліського Святого Миколая будемо частувати гостей кутею, звареною за стародавнім рецептом. На Житомирщині в деяких селах кутю варять на молоці та з яйцем. Традиційно головну різдвяну страву готують із ячменю з додаванням горіхів та сушених вишень. Тож на свято в нашій садибі можна буде не лише спробувати традиційну поліську кутю, а й дізнатись про секрети її приготування", - розповіли організатори.
Під час свята гості зможуть почути й автентичні поліські колядки, яким понад 100 років. Крім того, всі охочі візьмуть участь у майстер-класі з виготовлення солом’яних павуків-оберегів.
Садиба поліського Святого Миколая почала працювати в Малинівці з 19 грудня й продовжить роботу до 13 січня.